Bilden av en rättvis värld!

traidjusticeOm nu världen är så orättvis - hur borde den se ut i stället? Nu finns en karta som visar en bild av hur relationerna mellan till exempel EU och Afrika skulle kunna se ut. Om handelsrelationerna var byggda på ömsesidighet, ekologisk hållbarhet och ett utbyte istället för exploatering och kortsiktigthet. 


Klicka på kartan för att läsa mer om hur det skulle kunna se ut!

Foto valaffisch MugabeDen mångfaldigt prisbelönte zimbabwiske fotografen Tsvangirayi Mukwazhi, före detta ambassadören till Zimbabwe, Sten Rylander, och Afrikagruppernas styrelseledamot Calle Sundstedt i samtal om bilden av Afrika. Sensus torsdag 26 april. Tsvangirayi bor i Zimbabwe, men arbetar över hela Afrika för bildbyrån AP. Som yrkesfotograf i Zimbabwe har han fått utstå trakasserier, hot och våld.

Den mångfaldigt prisbelönte zimbabwiske fotografen Tsvangirayi Mukwazhi kommer till Stockholm i slutet av april för att visa upp en ny bild av Afrika.

Tsvangirayi lever och arbetar i Zimbabwe, men reser över hela kontinenten för bildbyrån Associated Press, AP. Som yrkesfotograf i Zimbabwe, där den politiska situationen varit explosiv under många år, har han fått utstå trakasserier, hot och våld. Under en period tvingades han i exil i Sydafrika.
Frukostseminarium torsdag 26 april
Vi bjuder på frukost och samtal på Södertörns högskola 10-11
Frukostseminariet som Facebookevent

Kvällsseminarium onsdag 26 april : En annan bild av Afrika, är det möjligt?
Tre personer diskuterar möjligheterna och problemen att skildra ett nytt Afrika. Hur är det till exempel att verka som fotograf med de fördomar som finns om Afrika? Är det möjligt att förmedla andra bilder?

Ett samtal mellan: Tsvangirayi Mukwazhi – Prisbelönt fotograf från Zimbabwe
Sten Rylander – Före detta ambassadör som i över 20 år har varit yrkesverksam och bosatt i södra Afrika Calle Sundstedt – Styrelseledamot Afrikagrupperna, en solidaritetsrörelse som jobbar med utvecklingssamarbete i södra Afrika
Torsdag 26 april 18-20 Sensus sal 401, Medborgarplatsen
Seminariet som Facebookevent

Vernissage lördag 28 april
Kl 13-16 Östermalms bibliotek, Valhallavägen 146
Utställningen pågår tom 11maj
Vernissaget som Facebookevent

För mer information kontakta
Ylva Zetterlund, 08-442 70 67 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
eller
Viktoria Olausson, pressekreterare Afrikagrupperna 0735-939 139 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ladda ner pressmeddelandet som PDF

Portugisisktalande Informatör/Programhandläggare till regionkontoret i Sydafrika

Vi har nyligen öppnat ett regionalt kontor i Johannesburg, Sydafrika, och kommer på sikt att stänga ned övriga landkontor. Nu söker vi en portugistalande informatör/programhandläggare till det regionala kontoret för att täcka Angola och Mozambique. Namibia, Sydafrika och Zimbabwe täcks av den andra informatören, som också arbetar på regionkontoret.
Sök jobbet!

Vill du göra praktik i södra Afrika?

Afrikagrupperna samarbetar med Ljungskiles Folkhögskola i kursen ”Global Volontär”. Kursen riktar sig till dig som är mellan 20-30 år och är intresserad av internationellt utvecklingsarbete. Praktik sker på Afrikagruppernas partnerorganisationer i Sydafrika och Zimbabwe. Lördagen 29 mars är det informationsträff på Viktoriahuset, Linnegatan 21, Göteborg. Här träffar du Ljungskile Folkhögskola, Afrikagrupperna och tidigare praktikanter.
Sista ansökningsdatum: 15 april 2014! Klicka här för mer information

Frågor & svar

Delar ni ut stipendier? Hur gör jag om jag vill arbeta aktivt i Sverige? Var hittar jag en lokalgrupp? På den här sidan hittar du vanliga frågor och svar om Afrikagrupperna.
Vanliga frågor och svar

nyGlobalportalen_2

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Håll koll på Afrikagruppernas arbete i Sverige genom På Gång-brevet. Våra nyhetsbrev kommer ut en gång i månaden.
Här hittar du nyhetsbreven

Engagera dig i Afrikagrupperna

Alla som vill kan bli medlemmar i Afrikagrupperna! Visa att du stödjer vårt arbete. På flera platser i Sverige finns lokala Afrikagrupper där du kan engagera dig.
Mer om att bli aktiv

Läs mer om arbetet i Södra Afrika

 AfrikaAfrikagrupperna har verksamhet i fem länder i södra Afrika, Angola, Moçambique, Namibia, Sydafrika och Zimbabwe. Utöver detta bedriver vi påverkansarbete i Sverige.

Läs mer om hur vi arbetar i de olika länderna, vilka projekt vi driver och vilka samarbetsorganisationer vi har.

 

 


Facebook Slider
Facebook Slider
Facebook Slider