Bilden av en rättvis värld!

traidjusticeOm nu världen är så orättvis - hur borde den se ut i stället? Nu finns en karta som visar en bild av hur relationerna mellan till exempel EU och Afrika skulle kunna se ut. Om handelsrelationerna var byggda på ömsesidighet, ekologisk hållbarhet och ett utbyte istället för exploatering och kortsiktigthet. 


Klicka på kartan för att läsa mer om hur det skulle kunna se ut!

Vernissage av Kairo på Just Africa imorgon lördag

Imorgon kl 12-16 öppnas fotoutställningen Kairo av Manuel Alvarez Diestro på butiken och konstgalleriet Just Africa. Utställningen pågår fram till 21 mars 2012.
Den 11 februari 2011 avgår Egyptens president Hosni Mubarak efter 18 dagars intensiva demonstrationer med hundratals döda. Bilder på de enorma folkmassorna från Tahirirtorget kablas ut över hela världen i realtid. Tv-huset sätts ibrand, poliser slår brutalt ned demonstranter, tårgasluften hänger tung över Kairo.
Fotografen Manuel Alvarez Diestro var där, på Tahirirtorget. Samtidigt vände Manuel även sin kamera bort från protesterna och försökte skildra det poetiska i revolutionen utan att avbilda själva demonstrationerna. Resultatet blev serien ”Kairo”.
Med humor, värme och öga för detaljer har Manuel fångat ögonblick vilka ibland kan säga lika mycket som att se hundratusen människor samlade. Protesterna briserade likt en bomb där varje deltagande individ var revolutionens hjälte men också en bricka i ett större perspektiv. Vägen mot ett nytt samhälle har sedan förra våren varit allt annat än spikrak.
Manuel Alvarez Diestro är född i Santander, Spanien 1972. Manuel tog examen i Konsthistoria på Boston University och har sedan dess bott på ett flertal platser, bland annat Beirut, Casablanca och Alger. Tills nyligen bodde han i Kairo men är numer bosatt i London. Manuel Alvarez Diestro har ställt ut på bland annat Arte Lisboa 2010 och är publicerad i flertalet tidskrifter som Mark, Blueprint, Log och Dezeen.
På transitorycities.com kan man se mer av Manuels strävan att återberätta den visuella uppskattningen av städer och vårt förhållande till dem.

Portugisisktalande Informatör/Programhandläggare till regionkontoret i Sydafrika

Vi har nyligen öppnat ett regionalt kontor i Johannesburg, Sydafrika, och kommer på sikt att stänga ned övriga landkontor. Nu söker vi en portugistalande informatör/programhandläggare till det regionala kontoret för att täcka Angola och Mozambique. Namibia, Sydafrika och Zimbabwe täcks av den andra informatören, som också arbetar på regionkontoret.
Sök jobbet!

Vill du göra praktik i södra Afrika?

Afrikagrupperna samarbetar med Ljungskiles Folkhögskola i kursen ”Global Volontär”. Kursen riktar sig till dig som är mellan 20-30 år och är intresserad av internationellt utvecklingsarbete. Praktik sker på Afrikagruppernas partnerorganisationer i Sydafrika och Zimbabwe. Lördagen 29 mars är det informationsträff på Viktoriahuset, Linnegatan 21, Göteborg. Här träffar du Ljungskile Folkhögskola, Afrikagrupperna och tidigare praktikanter.
Sista ansökningsdatum: 15 april 2014! Klicka här för mer information

Frågor & svar

Delar ni ut stipendier? Hur gör jag om jag vill arbeta aktivt i Sverige? Var hittar jag en lokalgrupp? På den här sidan hittar du vanliga frågor och svar om Afrikagrupperna.
Vanliga frågor och svar

nyGlobalportalen_2

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Håll koll på Afrikagruppernas arbete i Sverige genom På Gång-brevet. Våra nyhetsbrev kommer ut en gång i månaden.
Här hittar du nyhetsbreven

Engagera dig i Afrikagrupperna

Alla som vill kan bli medlemmar i Afrikagrupperna! Visa att du stödjer vårt arbete. På flera platser i Sverige finns lokala Afrikagrupper där du kan engagera dig.
Mer om att bli aktiv

Läs mer om arbetet i Södra Afrika

 AfrikaAfrikagrupperna har verksamhet i fem länder i södra Afrika, Angola, Moçambique, Namibia, Sydafrika och Zimbabwe. Utöver detta bedriver vi påverkansarbete i Sverige.

Läs mer om hur vi arbetar i de olika länderna, vilka projekt vi driver och vilka samarbetsorganisationer vi har.

 

 


Facebook Slider
Facebook Slider
Facebook Slider