header-omoss

Gå med i en lokalgrupp!

Vill du som är medlem engagera dig för en rättvis värld? Gå med i en lokal Afrikagrupp! Då får du träffa andra engagerade medlemmar och tillsammans med dem delta i spännande aktiviteter som bidrar till en bättre värld. Vad du gör i din lokalgrupp beror helt på dina egna intressen och önskemål. Här kan du se exempel på hur olika lokalgrupper engagerat sig:
Rättvist vin på Alla hjärtans dag
Världsaidsdagen

Rättvist vin på Alla hjärtans dag
Alla hjärtans - webbI samband med Alla hjärtans dag 2013 engagerade sig lokalgrupper runtom i landet för att uppmärksamma att vinet som många firar denna kärlekens dag med inte alltid är producerat under lika kärleksfulla förhållanden. Medlemmar stod utanför Systembolaget och uppmanade kunder som skulle handla vin att välja ett som är schyst producerat.

– När vi delade ut flygbladen uppmanade vi också kunderna att fråga personalen efter rättvisemärkt vin för att på så sätt sätta tryck, säger Magnus Gustafson i Örebro Afrikagrupp.

Under Malmö/Lund Afrikagrupps manifestation utanför Systembolaget passade medlemmarna också på att själva undersöka utbudet av rättvisa viner och fråga personalen för att visa att de ställer krav. Det blev då tydligt hur få rättvisa viner det finns i sortimentet idag.

– Till att börja med delade vi ut information om schysta viner utanför ett av Malmös Systembolag och så passade vi på att i omgångar på in och fråga personalen om rättvisa viner. Som vanligt fick vi bra bemötande men mycket av det vi frågade om fanns inte, säger Ylva Zetterlund som är med i gruppen. Är du inte medlem än? Bli medlem i dag! Tillsammans kan vi komma åt orsakerna till fattigdom!

Köp ditt medlemskap här

 

 

 


Facebook Slider
Facebook Slider
Facebook Slider